ASL vertalingen & communicatie | Over Anja

In 2004 leerde ik tijdens een vakantie mijn man Rob en zijn dochter Julia kennen. Eenmaal thuis in Beieren (Zuid-Duitsland), vlogen Rob en ik iedere week heen en weer tussen Nederland en Duitsland. Acht maanden later verliet ik mijn geboorteland en verhuisde ik naar Geldrop in Nederland. De mentaliteit in Noord-Brabant is vergelijkbaar met die in Beieren; ik voelde me meteen thuis.

Bij Regina Coeli (ook bekend als ‘de nonnen van Vught’) volgde ik diverse (verdiepende) cursussen Nederlands. Met mijn opleiding en ervaring in het bedrijfsleven , mijn moedertaal Duits en een interne opleiding bij Regina Coeli, mocht ik daarna zelf bij de ‘Nonnen van Vught’ aan de slag. Na jaren met plezier gewerkt te hebben als taaltrainer Duits, kwam na de geboorte van mijn zoon Tim het idee om voor mezelf te beginnen als vertaler en tolk Duits. Dit is uitgegroeid tot fulltime werk, wat ik met heel veel liefde en plezier doe.

Gastvrijheid en klantgerichtheid

In Duitsland groeide ik op in het hotel-restaurant van mijn moeder aan het meer Chiemsee in Beieren. Gastvrijheid en klantgerichtheid zijn mij daardoor met de paplepel ingegoten. Na het gymnasium in Duitsland volgde ik diverse opleidingen met betrekking tot bedrijfseconomie, het bankwezen en human resources. Ook heb ik nog steeds een zwak voor de leisurebranche. Ik help ondernemers dan ook graag om de Duitse gast en klant voor zich te winnen. Ik ben flexibel, enthousiast en betrouwbaar. Ik werk nauwkeurig en heb meer dan tien jaar vertaalervaring. Door mijn jarenlange ervaring en professionele houding kan ik flexibel inspelen op verschillende situaties en behoeftes. En natuurlijk niet onbelangrijk: mijn liefde voor het vak! Ik hecht veel waarde aan een goede relatie met mijn klanten en ga dan ook graag langdurige samenwerkingen aan.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin en aan boswandelingen met mijn hond Buddy. Ook ga ik graag uit eten, lees ik een goed boek of organiseer ik een spontane borrel met vrienden. Met mijn gezin de wereld ontdekken of juist thuis van de kleine dingen genieten, daar word ik blij van.

Kan ik iets voor u betekenen? Neem dan contact op via de knop hieronder.

ASL vertalingen & communicatie | Tolk en vertaler Nederlands – Duits

REFERENTIES | Mijn klanten aan het woord

Het is niet makkelijk om een betrouwbare freelance vertaler te vinden die ook met je meedenkt en verbeteringen aandraagt op context, cultuurverschil en schrijfstijl. Met Anja hebben we diegene wel gevonden. Ze begrijpt onze behoefte en speelt hierop in. Het is fijn om met Anja samen te werken. Ze is enthousiast, gedreven en erg flexibel. Vooral dat laatste is voor ons heel erg belangrijk. Daarnaast zijn haar vertalingen uiteraard correct en snel.

Lonneke van den Kroonenberg
Online Marketeer | Attractiepark Toverland

Al ruim twee jaar doen wij wekelijks meerdere vertaalverzoeken aan ASL Vertalingen & Communicatie. Volledig naar tevredenheid en plezier. In die twee jaar hebben wij Anja leren kennen als een harde werker die altijd in is voor een vriendelijk woord en suggesties om onze tekst nog beter te maken. De persoonlijke benadering van Anja is heel prettig; je communiceert met een mens in plaats van met een bedrijf.

Wat ons het meest aanspreekt in de samenwerking met ASL Vertalingen is de opmerkzaamheid die Anja heeft. Een spelfout vanuit onze kant? Anja haalt ‘m er uit en waarschuwt ons. Een Nederlands woord dat lastig te vertalen is naar het Duits? Anja draagt een oplossing aan.

Ook de snelheid waarmee ASL Vertalingen werkt is heerlijk voor een druk en dynamisch bedrijf als dat van ons. Als we een spoedopdracht hebben staat Anja direct voor ons klaar. Voor grotere projecten neemt ze haar tijd, maar altijd in overeenstemming met ons. Deze manier van samenwerken zorgt er voor dat wij altijd adequaat kunnen communiceren met onze (voornamelijk Duitse) klanten, want laten we wel wezen: Correct Duits schrijven is gewoon heel lastig. Gelukkig beheerst Anja zowel de Duitse als de Nederlandse taal opperbest.

Anja is kortom een vertaalster uit duizenden. Punctueel, betrokken, duidelijk, snel en héél sociaal. Een feest om mee samen te werken.

Daniëlle Geurts-Engels
Marketing Manager | 2 Brüder