TAALDIENSTEN | Taalcursus Duits in de praktijk

Steeds vaker besteden Duitsers hun vrije tijd in Nederland. Een dagje, een weekend of zelfs de hele vakantie zijn ze te vinden in Nederland. Duitsers hebben meer vakantiedagen en nationale feestdagen en gaan graag op vakantie. Ze waarderen het als een hoteleigenaar of -medewerker moeite doet om ze in hun eigen taal aan te spreken. In tegenstelling tot bij een vertaling, zijn fouten in gesprekken niet erg. De gedane moeite wordt gewaardeerd. Door uw medewerkers een taalcursus Duits te geven, geef ik ze een houvast om in diverse voorkomende situaties Duits te kunnen spreken.

Vaste uitdrukkingen en zinnen

In mijn taalcursus Duits leer ik uw medewerkers vaste uitdrukkingen en zinnen, die direct toe te passen zijn in meerdere situaties. Zo geef ik uw medewerkers zekerheid mee om deze te gebruiken in de praktijk. Ook maak ik de deelnemers attent op de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland. Hoe wil een Duitser graag benaderd worden? Wat zijn de gewoontes van Duitsers? In welke situatie wordt ‘du’ gebruikt en wanneer kunt u beter kiezen voor ‘Sie’? Hoe kunt u Duitsers op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis laten maken met de Nederlandse mentaliteit en cultuur? In deze taaltraining krijgen de deelnemers ook antwoorden op deze vragen. Uw Duitse gast of klant voelt zich hierdoor welkom en begrepen.

Veel aandacht voor de praktijk

De taalcursus Duits geef ik bij u op locatie en maak ik volledig voor u op maat. Zo kan de taalcursus bestaan uit één dagdeel of uit meerdere dagdelen; dit is afhankelijk van uw doel en behoeften. Samen bespreken we de mogelijkheden. Voorafgaand aan de taaltraining voer ik intakegesprekken met een aantal van uw medewerkers, om het taalniveau van de deelnemers in te schatten op basis van het Europees Referentiekader (ERK). In de taaltraining is veel aandacht voor de praktijk. In kleine groepen worden uw medewerkers klaargestoomd voor de komst en vragen van uw Duitse klanten of gasten.

Direct succes

Na iedere sessie ontvangen uw medewerkers desgewenst een woordenschatlijst, waardoor zij ook thuis kunnen oefenen. Deze taalcursus Duits is zeer effectief. In de praktijk is direct succes te zien! Uw medewerkers willen laten zien wat ze geleerd hebben en kunnen dit direct toepassen. Het gevolg? Blije en tevreden Duitse gasten of klanten die graag bij u terugkomen omdat u moeite doet ze in hun eigen taal aan te spreken.

De mogelijkheden voor een taalcursus Duits bij u op locatie bespreken? Neem dan contact op via de knop hieronder.

ASL vertalingen & communicatie | Tolk en vertaler Nederlands – Duits

REFERENTIES | Mijn klanten aan het woord

LinQuake werkt al jaren samen met Anja, zowel voor vertaal- en revisiewerk als ook voor Duitse taaltrainingen. En dat is niet voor niets. Op alle aspecten van de samenwerking scoort Anja maximaal: zij is betrouwbaar, attent, reageert snel, handelt altijd professioneel, komt haar afspraken na en zij heeft bovenal een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Dit maakt dat wij haar met het volste vertrouwen inzetten voor een breed scala aan opdrachten en opdrachtgevers. Ik beveel Anja dan ook graag en van harte aan.

Dave van den Akker
Directeur | LinQuake