TAALDIENSTEN | Taaltest Duits

Voor een openstaande functie bij uw bedrijf vraagt u in de vacatureomschrijving om een uitstekend niveau Duits. Sollicitanten geven aan dat zij dat niveau bezitten, maar u weet uit ervaring dat dit in de praktijk soms anders blijkt te zijn. Als uw relaties, klanten of leveranciers wel op dit niveau Duits met uw bedrijf willen communiceren, kan dit in de toekomst voor beide partijen onhandige situaties opleveren.

Duitse taalkennis

Om deze situaties te voorkomen, kan ik vooraf een taaltest afnemen bij uw sollicitanten. Samen bedenken en bespreken we wat u van uw sollicitant verwacht en wat hij of zij in deze functie in het Duits moet kunnen. Ligt de nadruk op het spreken, op het schrijven, of juist op allebei? Door middel van een schriftelijke test, een rollenspel of een gesprek met uw sollicitant kan ik binnen korte tijd inschatten of de kandidaat in de praktijk ook werkelijk aan uw wensen voldoet. Op basis van de criteria van het Europees Referentiekader voor talen schat ik het Duitse taalniveau in. Ik beoordeel of de sollicitant voldoet aan de door u gevraagde criteria. Ook beoordeel ik of de sollicitant deze criteria alsnog zou kunnen behalen, door bijvoorbeeld een aanvullende cursus te volgen. Hieruit volgt een advies.

Maatwerk

Afhankelijk van uw wensen en doelen, maak ik voor uw sollicitant(en) een taaltest Duits op maat. Deze taaltest maakt dan onderdeel uit van uw sollicitatieprocedure. De mogelijkheden voor een taaltest bij u op locatie bespreken? Neem dan contact op via de knop hieronder.

ASL vertalingen & communicatie | Tolk en vertaler Nederlands – Duits

REFERENTIES | Mijn klanten aan het woord

Tijdens mijn werk bij vertaalbureau LinQuake heb ik veel mogen samenwerken met Anja. Anja levert kwaliteit en gaat altijd voor perfectie. Ze is creatief en denkt met je mee. Daarnaast is ze erg betrokken en flexibel. Heel prettig samenwerken dus!

Puck Visser
Freelancer | marketing en communicatie

Anja is een uitstekende vertaalster Duits. Ze werkt zo goed als foutloos en is ook creatief in het zoeken naar goede en mooie oplossingen. Bovendien is Anja zeer flexibel en betrokken. Ze is kritisch, vraagt het als er iets onduidelijk is en denkt mee. De ideale vertaalster om als vertaalbureau mee samen te werken. Maar dat had ik eigenlijk niet moeten zeggen… Dat had ik graag voor onszelf gehouden.

Pieter Cramer
Sales Manager | LinQuake